Zyprexa, Korkkivika, Kettlehead. Torvi, Lahti 30.6.2023

Teksti ja video: Pasi Lahti, kuvat Jere Rantasalo


Punkkii ja semmosta Torvessa. Mikä ettei. Hain tiskiltä keittoa (valitettavasti Jonna, goddess of rock, ei ollut duunissa) ja menin terassille kärventymään. Tälläkin kertaa oli hyvät puinnit parhaassa seurassa. Muun muassa Beherit ja natsipersut oli käsittelyssä. 

Illan aloitti Zyprexa. Reilut kymmenen vuotta sitten perustettu hojocorea soittava ryhmä. Saatananmoista niittoa. Välillä komppi laahasi ja muitakin  pieniä nyanssijuttuja oli, mutta ne kuuluu asiaan. Vokalisti Olli on tämän maan kovimpia äänenkäyttäjiä. Skaalaa löytyy murinasta korkeampiin ääniin. Olli vaikuttaa myös Mortarissa, joka soittaa death metallia. Oheisessa videon biisissä feattaa runotaiteilija Visa. Halusin tallentaa nimenomaan tämän Trippivahti-biisin, koska Visan kirjoittamassa tekstissä on myös omakohtaisia kokemuksia.





Sitten Korkkivika. Musiikillisesti ei ehkä mun juttu, mutta oli ihan viihdyttävä keikka. Suomipunkkia kahdella kitaralla, mikä toi hommaan mukavan lisän. Vokalisti laittoi itsensä likoon ja keikan jaksoi katsoa alusta loppuun, vaikka alunperin suunnittelin siirtyväni parin biisin jälkeen terassin puolelle.



Kettlehead oli seuraava. Muistelin, että olisi ollut crustia, mutta olikin sludgea. Helvetin hyvä. Tanakka meno ja reteen näkönen basisti. 


Mitäs muuta? Bändien jälkeen tapasin Glen Bentonin näköisen miehen ja otin Tirran puolella kaverikuvan Matias Mäkysen (SDP) kanssa. Bestest.  Nyt kohti uusia seikkailuja. 

ps. Tulkaa 21.7. Torveen. Paras meno. Takaan.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Bändipaitoja ja vanhan koulun trässiä. Loose 15.7.2023 (Jumalation, Crematory, Wengele)

Hä, The Chiefs!